Bir markanın kendini ifade ederken kullandığı en önemli ve etkili araçların başında sloganlar gelir. Bir markanın sloganı ne kadar akılda kalıcı ve dikkat çekici ise etkisi de tartışmasız o kadar yüksek oluyor. Öyle ki zaman zaman sloganların, insanların günlük hayatta da kullandıkları birer özdeyişe dönüştüklerini gözlemleyebiliyoruz.

Yeri hayatlarımızda bu kadar yer tutan ve belleklerimize kazınan sloganlara yakından bakmak istedik ve bu yazımızda Dünya çapında ses getirdiği gibi ait oldukları markalarla da özdeşleşmiş 5 sloganı masaya yatırdık;

Just Do It! – Nike – 1988

Nike’ı hiç şüphesiz bu efsane slogandan ayrı düşünmek mümkün değil. 1988 yılında Wieden and Kennedy ve bir grup Nike çalışanı tarafından yaratılan slogan bugün hala Nike’ın en çok bilinen ve kullanılan sloganı.

Because I’m worth it – L’oreal – 1973

Bugün yolda herhangi bir kadını çevirip “Çünkü ben buna değerim” desek mutlaka L’oreal ile bir bağlantı kuracaktır. 70’lerde yükselen feminizm dalgasının etkisiyle L’oreal tarafından oluşturulan bu slogan, ünlü kozmetik firması tarafından hala kullanılıyor ve çok da seviliyor.

Connecting People – Nokia- 1992

“Connecting People” sloganı 1992 yılında Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia tarafından üretildi ve yıllarca Nokia’yı cep telefonu sektöründe lider koltuğunda oturttu. O zamandan bugüne tam 21 yıl geçse de cep telefonu dendiğinde birçoğumuzun aklına Nokia’nın sloganı ve ses tonu geliyor.

Open Happiness – Coca Cola – 2009

Coca Cola uzun yıllardır yarattığı kampanyalarla “mutluluk” üzerine gidiyor. İnsanları mutlu etme temasının ilk hareketlerinden biri olan “Mutluluğa Kapak Aç” sloganı ise, 2009 yılında McCann Erickson tarafından yaratıldı. O günden bugüne bu sloganın bilinçaltına yerleşmesi için binlerce pazarlama faaliyetinde bulunan Coca Cola, “mutluluk” kelimesi ile kendisini ayrılmaz bir bütün halinde konumlandırmayı başardı.

Think Different! – Apple – 1997

Apple’ın “Think Different” sloganının markayı ne kadar ileriye taşıdığı tartışmasız bir gerçek. Üretim politikasını slogana yansıtan Apple, bu sloganın kullanıldığı reklam filmi ise hala belleklerde.

Eğer bir markanız varsa ve ona kurumsal bir kimlik yaratmak istiyorsanız, size en uygun sloganı bulacak bir ajansla çalışmanız en doğrusu olacaktır. Eğer size sadece en doğru sloganı bulmakla kalmayıp, aynı zamanda verdiği hizmetle rakiplerinizin de önüne taşıyacak bir reklam ajansı arayışınız varsa İkies’e bekleriz.