Reklam mecraları içerisinde en etkili ve en maliyetlilerinden biri de hiç şüphesiz ki açık hava reklamlarıdır. Açık hava reklamları tüketici ile doğrudan iletişime geçer fakat ölçümlenebilmesi de oldukça zordur.

Bu mecralara çıkan reklamlarda, hata yapma lüksünüz yoktur. Üzerinde iyi düşünülmemiş, etkisi hesaplanmamış, marka kimliğini gözetmeden tasarlanmış bir açık hava kampanyası, faydadan ziyade zarar getirebilir, harcanan onca paranın boşa gitmesine sebep olabilir. Bu sebepten, tüm markalar kendi aralarında fark ve farkındalık yaratma çabası içerisindeyken, biz reklam ajansları da basit, göze çarpan, tüketicinin aklında yer eden ve markanın imajına uygun reklam kampanyaları hazırlayabilmenin peşinde koşarız. İsteriz ki, atılan taş ürkütülen kurbağaya değsin, harcanan bol sıfırlı bütçeler boşa gitmesin.

Bazen açık hava için tasarlanan reklamların, hedef kitleye ulaşma konusunda eksik kaldığını görüyoruz. İnsanların telaşla yürürken kafalarını kaldırıp belki bir an baktıkları, arabalarıyla hızla önünden geçtikleri reklamların bize göre üzerinde düşünülmüş ve en doğru mesajı en kısa sürede verebilen reklamlar olması gerekiyor.

Billboard gibi insanların gelip geçerken okuyabileceği reklam alanlarında mümkün olduğu kadar kısa, açık ve basit cümleler kurmak gerekiyor. Tüketiciye anlatmak istediğimiz şeyi, elbette bir fikre bağlı kalarak; en basit ve akılda kalıcı şekilde anlatmak, hiç şüphesiz en doğrusu olacaktır. Nitekim bir reklamın başarısı, dikkat çekici olduğu kadar, derdini ne kadar doğru anlatabildiği ile de ilgilidir.

Ajansınızdan, markanız için açık hava reklamları tasarlamasını istediğinizde, kullanılan görseli tamamlayacak anlaşılır bir yazı ile insanların dikkatini çekebilecek çalışmalar ortaya koymalarını isteyin. Aksi halde karmaşık yazılar, algıyı zorlaştırdığı gibi markanızın fark edilmenizi de güçleştirecektir. Bu da yüksek bütçeler ayırdığınız reklam kampanyanızın umduğunuz etkiyi göstermemesine neden olacaktır.

Gelin, açık hava reklamcılığında da başarısını kanıtlamış bir ajansla çalışın, markanızın havası açılırken; müşterinizin kafası karışmasın.