Bugün İkies Pr ve Tanıtım Danışmanlığı olarak bizleri son derece heyecanlandıran aynı zamanda PR, Reklam, Tanıtım ve Sosyal Medya Yönetimi’ni üstlendiğimiz muhteşem bir organizasyon için geri sayım başladı. Adana, Nisan ayında tüm dünyanın konuşacağı olağanüstü bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu organizasyonun adı, “Toplu Gitar Çalma Dünya Rekor Denemesi.”

Nisan ayında, Nisan’da Adana’da 2018 Portakal Çiçeği Festivali Kapsamında gerçekleştirilecek bu rekor denemesinde, en az 7000 kişi Adana Beyazevler Çamlığı’nda bir araya gelerek, Sanatçı Serhan Kelleözünü’nün efsane şarkısı Akdeniz Akşamları’nı çalarak, Adana’nın adını altın harflerle Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıracak.

Organizasyonunu Anka Kuşu Yapım Organizasyon’un üstleneceği bu organizasyonla eş zamanlı olarak, Adana Gitar Festivali de düzenlenecek. Çadırını ve gitarını alan herkes, çamlıkta, hem kamp yapacak, hem de müziğin tadına doyacak.

Peki bu organizasyon neden çamlıkta düzenleniyor? Aslında işin belki de en duygu yüklü yanı da burası… Adanalı Beste Yazarı ve Sanatçı Serhan Kelleözü’nün, 37 sanatçının albümünde yer verdiği efsane şarkı Akdeniz Akşamları bestesini yazmasına sebep olan aşkı, üniversite yıllarında tam da bu çamlıkta başlamış. Türkiye’de eline gitar alan kişilerin çaldığı ilk şarkının Akdeniz Akşamları olması, aynı zamanda şarkının milyonlarca kişinin kalbinde taht kurması, rekor denemesi için ne kadar da doğru bir seçim olduğunu gösteriyor. Eminiz ki 8 Nisan’da yaklaşık 7.000 kişi büyük bir coşku ve heyecan ile çalacak bu şarkıyı.

Organizasyonun sürprizleri bunlarla sınırlı değil tabi ki. Toyota Türkiye’nin CEO’su aynı zamanda 6 yıl önce hayata geçen Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’nın fikir babası ve Komite Başkanı Ali Haydar Bozkurt da, bu efsane şarkının yazarı Serhan Kelleözü’nün öğrencileri arasında yer alıyor. Basın toplantısında duygu dolu anlar yaşayan, üniversite yıllarını ve çamlıktaki anılarını hatırlayarak bazen göz yaşlarını tutamayan Sayın Ali Haydar Bozkurt, projeyi en çok sahiplenen ve projeye en çok inanan kişilerin başında yer alıyor. “Bu proje öyle bir proje ki, Adana’yı, müziği, Akdeniz Akşamları şarkısını Guinness Rekorlar Kitabı sayesinde dünyaya duyuracak. Fakat bunun ötesinde, Portakal Çiçeği Karnavalını da büyütecek bir proje” sözleriyle, projeye ne kadar inandığını dile getiren Ali Haydar Bozkurt aynı zamanda, 8 Nisan’da gerçekleştirilecek etkinlikte Serhan Kelleözü’nün hemen yanında gitarıyla Akdeniz Akşamlarını çalarak, tarihe geçecek rekor denemesinin destekçilerinden birisi olacağını belirtti.

Önümüzde 6 ay gibi bir süre var. Bu 6 aylık zamanda inanıyoruz ki Türkiye’nin dört bir yanından rekor denemesine katılım için başvurular gelmeye devam edecek.  www.toplugitarcalmadunyarekordenemesi.com sayfasında organizasyonun tüm detayları yer alıyor, ayrıca başvuru formuna da yine bu sayfadan ulaşılabiliyor.

Biz İKİES Ailesi olarak oldukça heyecanlıyız. Bu organizasyon tüm dünyanın gözünü Adana’ya çevirecek. İnanıyoruz ki, çok kısa bir süre içerisinde bu heyecanımıza tüm Türkiye ortak olacak ve 8 Nisan’da Toplu Gitar Çalma Rekorunu kırarak, Guinness Rekorlar Kitabı’na Adana’nın adını hep birlikte altın harflerle yazdıracağız. Haydi durma, gitarını ve çadırın kap gel, 8 Nisan’da bu coşku ve gurura sen de ortak ol!