Digital Age ve FikriMühim’in yaptığı bir dizi anket neticesinde ortaya çıkmış ki; Türkiye’de kullanıcılar sosyal ağlar içerisinde en çok Instagram’da vakit geçiriyor, satın alma kararlarımızı da en çok Instagram’da gördüğümüz reklamlara göre veriyor.

Şaşırdık mı? Kendi adıma söyleyeyim: Hayır.

Katılımcıların %71’inin markaları takip ettiği, hikaye özelliğinin başlı başına ayrı bir mecra haline geldiği Instagram popülerliğini eğlenceli ve sürekli güncellenen bir mecra oluşuna bağlı. Kendi akımlarını ve fenomenlerini yaratma konusunda ise rakip tanımayan Instagram markaların da en efektif kullandığı sosyal ağ. Zira satın alma konusunda lider olan kadınların %81’i markaları Instagram’da takip etmeye bayılıyor.

Gelin Instagram’ın bir de tarihçesine bakalım:

  • Instagram ilk olarak Mart 2010’da  Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kuruldu. İlk adı “Burbn” olan uygulama daha sonra bugünkü adı olan Instagram’ı aldı.
  • Kasım 2010’da App Store’daki yerini alan Instagram San Francisco’daki ilk Twitter ofisine yerleşerek daha güçlü adımlar atmaya hazır olduğunun sinyallerini de vermiş oldu.
  • 2010 yılının Aralık ayına gelindiğinde 1 milyon kullanıcıya ulaşmıştı.
  • Ocak 2011’de kendi hashtaglerini üreterek insanları veya fotoğrafları kolayca bulmanızı sağlayacak özelliğini kullanıma sundu.
  • Mart 2011’e gelindiğinde ise artık 5 milyon kullanıcıya ulaşmıştı.
  • Eylül 2011’de ise; Instagram 2.0 yayınlandı. Gelen güncelleme ile birlikte farklı filtreler ve daha canlı bir görüntüye ulaşan Instagram’ın bu hamlesi işe yaradı ve 10 milyon kullanıcıya ulaştı.
  • Nisan 2012’de 30 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram, Android tabanlı uygulamasını yayınladı. Bu gelişmenin ardından bir günde tam 1 milyon kez indirilen uygulama, 50 milyon dolarlık yatırım aldı. Ve henüz Nisan ayı bitmemişken sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı.

Siz de markanızın Instagram’daki varlığını güçlendirmek ve bu mecrayı en etkili haliyle kullanmak istiyorsanız; bu konuda bilgi ve deneyim sahibi bir ajansa başvurun deriz. “O ajans kim?” derseniz sizi bir kahveye bekleriz.