Teknolojinin hayatımızın her alanına yayılması ile birlikte, akıllı telefonların kullanımında da ciddi bir artış olduğu muhakkak. Bu durumun yansımalarının ise sadece özel hayatlarımızla sınırlı kalmayıp işteki performansımızı da etkilediği su götürmez. Artık birçok işimizi mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiriyoruz ve zamandan tasarruf etmek hepimiz için oldukça önemli.
İşte bu noktada imdadımıza, mobil cihazlar için tasarlanmış uygulamalar yetişiyor. Toplantı takvimleri, notlar, mail iletişimi gibi birçok alanda pratik çözümler sunan bu uygulamalar ile işlerimizi takip etmek de artık çok daha kolay.

Ben de bu uygulamalardan ziyadesiyle faydalanan bir ekibin üyesi olarak iş hayatınızda verimliliğinizi arttıracak uygulamalardan kısaca bahsetmek istedim.
İşte o uygulamalar;

EVERNOTE
Sanırım kendime uygulama olarak iki arkadaş seçecek olsam biri Spotify diğeri de Evernote olurdu. Evernote adından da anlaşılabileceği gibi bir not alma uygulaması. Fakat basit bir not alma uygulamasından çok daha fazlasını veriyor. Kullanıcıların notunu bulutta saklayan Evernote, bu sayede akıllı telefonunuzda aldığını notlara tablet veya bilgisayardan da ulaşmanızı sağlıyor. Evernote’un dikkat çeken bir diğer özelliği ise; notlara ses dosyası, video veya fotoğraf ekleyebilmeniz.

WUNDERLIST
Sizin de bazen “yapılacaklar listesi”nin sonunu göremediğiniz oluyor mu? Yanıtınız “evet” ise, bu uygulama tam size göre. Wunderlist yapılacaklar listenizi detaylandır, zamanınızı planlar ve takım arkadaşlarınızı da listeye dahil etmenize olanak sağlar.

DROPBOX
Kendisinden sonra birçok alternatifi çıkmış da olsa bizim gönlümüz hala ondan yana. Yüksek gb dosyalarınızı, video, fotoğraf veya dökümanlarınızın paylaşımını kolaylaştıran uygulama Dropbox; telefon ve bilgisayarınızdaki dosyalarınızı tek bir alanda depolar, indirme hızını ayalamanıza izin verir ve dosyalarınızı başkaları ile paylaşmanızın en kolay yolunu sunar.

ABBYY
Ajandanızın arası, cüzdanınız, ofisteki çekmeceniz kartvizit kalabalığı yüzünden isyan noktasına mı geldi? Bu isyanı telefonunuza indireceğiniz Abbyy ile bastırabilirsiniz. Birçok görüşme ve toplantı esnasında toplanan kartvizitilerin kaybolmasını önleyen uygulama Abbyy; kartvizitlerin kamera ile taranmasını sağlıyor ve kartvizitteki bilgileri akıllı cihazlara kaydediyor.

SPOTIFY
“Ne alaka?” dediğinizi duyar gibiyim. Ama unutmayın ki müziksiz kalmış bir çalışanın, klavyesi bozuk, verimi düşük, asabiyeti yüksek demektir. O nedenle çoğu zaman gözümü açar açmaz açtığım Spotify’a bu yazıda yer vermemek olmazdı.

Peki Spotify’ı bu kadar özel kılan özellikleri ne?

Müzik dinleme hakkını tamamen yasal olarak veren Spotify; müzik sahipleri ile anlaşmalar yapıyor. Standart üyelerden reklamlar yoluyla ücret alırken, premium üyelerden, ücret yoluyla gelir elde ediyor ve telif hakkı ödemelerini gerçekleştiriyor. Oldukça geniş bir müzik ağına sahip olan uygulamanın arayüzü de oldukça pratik bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Benim en sevdiğim yanı ise kesinlikle Shazam’ladığım şarkıların Spotify’a entegre olabilmesi.

Veriminizin hep arttığı harika bir hafta dileriz.